musisz "nabić" numer większy torx i powinno dać rade odkręcić WD40 i odrdzewiacze mile widziane ewentualnie ostry wkrętak z opcją udeżania młotkiem (tzw RUSKI KLUCZ wszystko tym sposobem odkręcisz )
spróbuj metody mało subtelnej ale czasem skutecznej przynajmniej mnie się tak parę śrub w życiu udało wykręcić trzeba dopasować do otworu torxa śrubokręt ślusarski ( taki w który można walnąć młotkiem) wbij go w środek torxa tak żeby się zablokował na tych nacięciach i spróbuj odkręcić metoda oczywiście ostateczna bo już ze śruby niewiele zostaje . Ciekawe czy ktoś ma jakiś inny sprawdzony sposób sam jestem bardzo ciekawy
To może spróbuj do tej śruby przyspawać inna śrubę i wtedy odkręcisz bez problemu ja tak robiłem jak miałem problem z odkręceniem. Tylko później śruba do wyrzucenia
A może prostszym rozwiązaniem jest rozwiercenie śrubek wiertarką?Po wyjęciu zamka można będzie bez problemu wykręcić pozostałe części z zamka.Przy tym nie powinien uszkodzić się lakier na drzwiach.
Kup sobie w Castoramie dobre wykrętaki. To takie stożki ze spiralnie naciętym lewym, stożkowym gwintem. Wiercisz w śrubie otworek odpowiedni do średnicy śrubi i wykrętaka jakiego będziesz do niej używał, wkręcasz lewymi obrotami wykrętak, on się klinuje w śrubie i ją wykręca))
Komentarz